top of page
Пошук
  • Фото автораShining Stone

Чому камін?

Напевно, почнім з того, що користуючись каміном, ви піклуєтесь про планету, адже деревина — це відновлювана енергія, як енергія вітру, сонця та води!

Наші клієнти обрали альтернативне джерело опалення — дров'яні каміни. Вони усвідомлюють, що піч, яка використовує деревину, забезпечить їх теплом у випадку відключення електроенергії, а прекрасний вид вогню, чисте скло, закрите в класичному кам’яному порталі, забезпечить приємне тепло і затишну атмосферу.

Сьогодні, коли свобода вибору джерела тепла вже сильно обмежена, нам потрібно задуматися про майбутнє. Смог — явище, звичайно, шкідливе, але існує воно далеко не тільки через спалювання деревини. Власне, частка спаленого дерева в утворенні смогу мізерна. Так, безсумнівно, смог - явище, яке потрібно перемогти, але не через зменшення частки дров'яного опалення, а власне, через його збільшення, як це уже роблять у багатьох успішних країнах.

До прикладу, можна навести статистику використання дров'яних камінів у різних куточках планети.


Німеччина

Домашніх камінів налічується 10-11 мільйонів. Це означає, що в кожному четвертому німецькому будинку є камін або піч. Щорічно в Німеччині продається близько 400 000 штук.

З 2010 року вводяться жорсткіші екологічні вимоги BImSchV 1, а згодом і BImSchV 2 та численні програми для фінансування придбання нових та заміни старих камінів, в результаті за останні 20 років викиди PM10 зменшились на 32,7%, і на побутові печі припадає лише 9% загальних викидів.

Щорічно у Німеччині спалюється близько 17 мільйонів кубометрів деревини, що зумовлює економію пального для 6 мільйонів автомобілів, що, в свою чергу, відповідає річній потребі всіх автомобілів, зареєстрованих у Берліні, Бранденбурзі та Саксонії.

Австрія

В Австрії налічується понад 2 мільйони дров’яних камінів, камінів, печей та печей, а 40% австрійських будинків опалюються дровами, 22% - газом та 21% - мазутом. Згідно з дослідженнями у Відні, відхід від мазуту відбудеться завдяки переходу на біомасу, яка стане основним паливом країни після 2050 року.


Великобританія та Ірландія

За даними британської організації виробників камінів HETAS, понад 1,5 мільйона британських будинків мають каміни та печі, і близько 170 000 з них продаються щороку.

Незважаючи на все ще значну частку камінів у викидах (23–33%), загальна величина викидів не збільшується, незважаючи на великий продаж камінів. Це головним чином результат більш ефективних печей.

Ось чому британське Міністерство навколишнього середовища проводить просвітницьку діяльність, контроль якості деревини та придбання камінів екологічного дизайну.

А Ірландія, наприклад, з вересня 2018 року ввела заборону на використання вугілля для опалення.


США та Канада

Близько 12 мільйонів американських будинків мають камін, піч на дровах або гранулах, 2,36 мільйона з яких обігріваються дровами, а ще 8,8 мільйона використовують дров'яні каміни як додаткове опалення. Американці купують 150–250 000 опалювальних приладів щороку. Це робить дров’яні печі, найпопулярнішим способом використання відновлюваної енергії в США замість теплових насосів.

За підрахунками Альянсу за зелене тепло, в період з 2000 по 2012 рік кількість будинків, що опалюються деревиною, подвоїлася в 10 штатах.

Хоча статистично лише 1,9% американських будинків опалюються деревиною, у на рівні окремих штатів ця статистика виглядає наступним чином: 17,8% у Вермонті, 13,7% у штаті Мен.

Замість заборони спалювати деревину, влада пропонує різні системи субсидій та податкових пільг для встановлення сучасних дров’яних камінів та печей.

Виробникам камінної промисловості, Міністерство енергетики США запропонувало конкурс у розмірі 3 мільйони доларів на дослідження та впровадження автоматизованих рішень з низьким рівнем викидів для дров'яних печей.

У Монреалі, де є близько 50 000 дров’яних печей і надзвичайно несприятливі погодні умови, замість заборон введені обмеження викидів для печей (2,5 г / год).


А ви вже маєте своє альтернативне джерело опалення на випадок відключення електроенергії?


Джерело: https://www.facebook.com/603602846440679/posts/2417764388357840/?app=fbl Переклад: Shining stone

27 переглядів0 коментарів
bottom of page