top of page
Пошук
  • Фото автораShining Stone

Як спланувати дім для установки каміна чи печі

Оновлено: 8 бер. 2021 р.



Вогонь — це естетична насолода, на яку можна дивитися вічно. Світло вогнищ завжди приваблювало людину. Сучасний стиль життя у місті, на жаль, не може нам дати насолодитися цим. Тому, багато людей хочуть обладнати свої заміські будинки ще й затишним каміном або піччю.

Окрім естетичної складової, печі і каміни грають і практичну роль — опалення будинку. Саме тому потрібно детально продумати місце, підготувати основу і добре спланувати будинок, щоби камін не залишився зайвим у вашій дачі.


На сьогоднішній день на ринку опалення вже з'явились менші за розмірами і більш функціональні котли, бойлери і обігрівачі, проте каміни не втратили популярності. Установлювати піч чи камін можна як до, так і після завершення будівництва будинку, проте місце для нього має бути виділене ще на етапі планування. У нас, в Shining stone, більшість випадків замовлення камінів — це монтування в вже готовому домі. Для встановлення в дім опалення типу камін/піч, потрібно знати всі деталі їх установки:


Піч — це наймасивніше рішення обігріву приміщення. Для її установки потрібно багато вільного місця і міцний, посилений фундамент. Її можна використовувати також і для приготування їжі, якщо зробити додатковий відступ. Для отоплення печі підходить лише тверде паливо — дерево, вугілля, торф.

Дуже важливий момент — якщо піч планується в вже готовому домі, який має декілька поверхів, то прийдеться розбирати міжповерхове покриття, а це дуже дорога і клопітка робота, тому слід задуматися над встановленням каміна.

Каміни — більш практичний і естетичніший варіант. Для його зведення не потрібно дуже багато місця, їх установка це менш клопіткий процес, конструкція простіша, а димар займає менше місця.

Перед встановленням потрібно визначитись з типом каміна, яких є декілька:

  • Кутовий камін — розташований у куті кімнати. Дуже гарно буде виглядати, якщо у вашій кімнаті є невеличкий виступ стіни, куди можна буде його вмонтувати.

  • Пристінний — розташований при стіні і трохи виступає з неї. Найбільш популярний варіант, адже може бути зведений вже після всіх облицювальних робіт у домі

  • Камін, вбудований в стіну не займає багато місця в кімнаті, бо всі основні системи разом з димоходом знаходяться за будинком, у будинку залишається лише портал

  • Острівний камін — не зв'язаний ні з одною стіною, трохи складніший у зведенні, адже потребує окремого фундаменту. Прекрасний вибір для великих кімнат, яким не підійдуть вище описані типи. таким рішенням встановлення каміна можна розділити кімнату на різні зони, для затишності


У камінів є два основні різновиди — твердопаливний і газовий.

Газові каміни не дуже відрізняються за своїм виглядом від їх твердопаливних аналогів, а їх декоративні елементи можуть нагадувати звичайне вогнище — поліна, вугілля, вогонь.

Виготовляють газові каміни з кераміки і вогнетривкого скловолокна. Основною відмінністю від твердопаливних камінів є подача палива. У газовий камін встановлені спеціальні пальники, подача палива регулюється датчиками.

Перевагою газового варіанту є високий ККД для обігріву і відсутність продуктів згоряння — попелу, сажі і води.

Варто зазначити, що у газового каміна є одна дуже важлива властивість, на яку треба звернути увагу — це маркування. Якщо маркування P, то ваш камін буде працювати на зрідженому газі, а варіант N — лише на натуральному.

Іноді у власників традиційного каміна є бажання переобладнати його під газовий варіант. Для професіоналів свого діла ця справа не займає багато часу. Потрібно лише мати проведений до будинку газ і необхідний дозвіл.

Вибір місця встановлення каміна — важливий етап у встановленні і монтуванні каміну, тому він вимагає професійних знань у цій області. Ми рекомендуємо довірити цей і всі наступні етапи професіоналам з Snining stone, адже у нас за плечима 20-річний досвід у цій справі і десятки виготовлених і встановлених камінів, які ще не підводили своїх власників.

1 перегляд0 коментарів
bottom of page